İYİ YAĞLAR VE KÖTÜ YAĞLAR

İYİ YAĞLAR VE KÖTÜ YAĞLAR

Bütün yağlar sağlığa zararlı olmadığını öğrenmek için sürpriz olabilir

Tat nitelikleri gerekli olan ek olarak, birçok yağlar da
Yağlar önemli bir enerji kaynağı ve bizim hücreleri için yapı elemanları-temel sağlar – yağ bazı türleri kalp bizim iyi bir sağlık için katkıda bulunabilir. Önemli şey, bu nedenle, yediğiniz yağ miktarını, türünü de değil.

İYİ YAĞLAR

Doymamış yağ iyi yağlar

Poli doymamış yağlar buluyoruz:

  • yağlı balıklar
  • bazı bitkisel yağlar, ayçiçek yağı
  • dahil
  • ürün BecelİYİ YAĞLAR

Mono-doymamış yağlar buluyoruz:

  • Zeytinyağı
  • kanola yağı
  • başka bir fındık
  • avukatlar

KÖTÜ YAĞLAR

Yağ doymuş ve kolesterol oranı artabilir. çünkü strong>asit

S trans yağ kötü yağlar.

Doymuş yağ vardır:

  • tereyağı
  • peynir
  • krem
  • yağlı et

Trans yağ asitleri vardır:

  • snacks
  • fastfood
  • pastalarKÖTÜ YAĞLAR

Sağlıklı yağlar dengeli bir diyeti tercih edin ve sağlıklı bir yaşam tarzı sağlıklı bir kalp korumaya yardımcı olabilir. Daha fazla doymamış yağ içeren ürünler doymuş yağ bakımından zengin olan ürünleri değiştirin. Bu kan kolesterol seviyesi normal korumaya katkı sağlar. Örneğin, tereyağı yerine margarin kullanabilirsiniz.

Havada bir şeyler atıştırmak için mi ? Şimdi sadece yağ veya iyi yağ küçük bir miktar var atıştırmalıklar tercih edin. Örneğin, sebze, fındık, meyve ve az yağlı süt ürünleri. Alışveriş yapmak ve her zaman etiketleri kontrol edin, Eğer ürün çok kötü yağlar içermiyor.